Malzemeler;
Tart için;
- 250 gr. margarin (ben tereyağı kullandım)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
Malzemelerin hepsini yoğurma kabına alıp, elimize yapışmayacak hale gelene kadar azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz hamurumuzu, yumuşak bir hamur oluyor. Hazırladığımız hamuru tart kalıbımıza seriyoruz ve kabarmasını engellemek için tartın ortasına alüminyum folyo içinde bakliyat koyup 200 derecedeye ısıtılmış fırına atıyoruz tartımızı, kenarları kabarıp biraz renk değiştirince fırından çıkarıp folyo içindeki bakliyatları alıyoruz tartımızın üzerinden ve tekrar fırına bırakıyoruz çünkü biraz da üstünün pişmesi gerek. Hafif kızarıncaya kadar fırında tutup, çıkartıyoruz.
Kreması;
- 250 gr süt (ben 2 su bardağı süt kullandım)
- 1 çay bardağı toz şeker (1 su bardağı şeker)
- 1/2 çay bardağı un (1 çay bardağı un)
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası (2 tatlı kaşığı mısır nişastası (evde buğday nişastası yoktu da))
- 3 yumurta sarısı (5 yumurta sarısı)
- 1 çay kaşığı vanilya (1 paket vanilya)
Fırından çıkardığım tart ve hazırladığım krema ayrı ayrı ılınıncaya kadar beklediler ve sonra tartın üzerine krema sürüldü. Üzeri isteğe göre süslendi. Kremayı tattım gayet güzeldi, çilekleri yedim gayet güzeldi ama hepsini birarada tatmak mümkün olmadı henüz, Salı günü mumlarımızı üfledikten sonra gelen tepkiler ve tartın tadı hakkında daha detaylı bilgi verebilirim sanırım :))
Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder